Oprema protivlomnih vrat

Protivlomna vrata so lahko opremljena z različno opremo. Standardna oprema je vključena serijsko,dodatno opremo pa je potrebno doplačati. Cena protivlomnih vrat je tako odvisna od same opreme, cenik pa si lahko ogledate na povezavi: protivlomna vrata cena.

Med standardno opremo največkrat zasledimo vrata s krilom ter podbojem iz ojačane jeklene pločevine, poleg tega pa med standardno opremo spada še varnostni cilindrični vložek s ščitnikom in tečaji na krogličnih ležajih iz kaljenega jekla. Vrata so toplotno in zvočno izolirana, in sicer tako, da imajo med krilom in podbojem še dodatno tesnilo ter samodejno tesnilo na spodnjem delu vrat. Poleg tega imajo protivlomna vrata, ki stremijo k leseni podobi tudi leseno oblogo na vratnem krilu, lahko pa tudi na zunanjem podboju. Če vam standardna oprema ni dovolj in ste bolj zahteven kupec, boste sigurno pogledali tudi ponudbo dodatne opreme, ki je v nasprotju z mišljenjem nekaterih kar precej obsežna.

Med dodatno opremo prištevamo posebne konstrukcijske izvedbe in vložke iz protivlomnega stekla ter razne vizualne popravke oz. dodatke, kot so naprimer stilske obloge. Elemente protivlomnih vrat vam večinoma lahko tudi pobarvajo ali dobavijo v katerokoli barvi po RAL lestvici, v vrata pa se lahko vgradi še dodatno zvočno izolacijo. Boljšo varnost pa si lahko zagotovite tudi z vgradnjo močnejše jeklene plošče in električno ključavnico. Izberite si pravo opremo za vaša protivlomna vrata.

Torej, če razmišljate o nakupu vhodnih vrat, vam vsekakor svetujemo, da kupite protivlomna, pa čeprav so nekoliko dražja. Še vedno so protivlomna vrata veliko bolj varna od navadnih, če pa si lahko privoščite še dodatno opremo, pa še toliko bolje. V vsakem primeru vas protivlomna vrata lahko ubranijo pred vlomi, ki lahko povzročijo veliko škode. V primeru, da vam nekdo vlomi v stanovanje, je samo finančna škoda lahko nekaj tisoč €, poleg tega pa boste porabili tudi nekaj časa za prijavo, zamenjavo vrat, pospravljanje vandalizma in podobno. Razlika v ceni vrat, ki znaša nekje 500€ vas torej lahko ubrani pred veliko nevšečnosti.

Comments are closed.