Izpadanje las lahko preprečite

Vam izpadajo lasje in ne najdete rešitve? V primeru, da Vam lasje izpadajo več let ali mesecev, ter so vedno bolj tanki in redki, je razlog za Vaše izpadanje najverjetneje genetske narave. Vse kaže na to, da so Vaši lasni mešički občutljivi na DHT, tako imenovani dihidrotestosteron. DHT nastaja iz moškega hormona testosterona. DHT uničuje lasne mešičke, ki so nanj občutljivi. Zato se Vam na občutljivih mestih začnejo lasje tanjšati in redčiti. Izpadajo Vam vedno krajši lasje, kar vodi do tako imenovane moške plešavosti.

Dandanes v svetu obstajata samo dva izdelka, ki dokazano preprečujeta in pomagata proti izpadanju las. Eno so tablete Propecia, ki vsebujejo učinkovino Finasterid. Na voljo so le v lekarni, za njihov nakup pa je potreben beli recept predpisan s strani Vašega zdravnika. Delujejo na način, da blokirajo in zmanjšujejo DHT, kar po daljšem časovnem obdobju jemanja zmanjša količino vaših izpadlih las. Nekateri uporabniki pa poročajo o nekaterih stranskih učinkih kot so: motnje erekcije, zmanjšanje potrebe po spolnosti, alergija itd.

Najpopularnejše zdravilo proti izpadanju las pa je tekočina oziroma pena, ki vsebuje učinkovino minoxidil. Priporočajo jo tudi zdravniki. V kliničnih raziskavah je bilo dokazano, da minoxidil preprečuje izpadanje las in opazili so ponovno rast las pri 85% moških, ki so uporabljali minoksidil peno dvakrat na dan. Uporablja se lokalno in sicer tako, da peno nanesemo na prizadete dele lasišča ter jo vmasiramo v korenine las s prsti. To storimo vsak dan zjutraj in zvečer. Do sedaj je bila pena na voljo le v tujini (ZDA, Anglija), sedaj pa je pena minoxidil 5%, ki dokazano preprečuje izpadanje las na voljo tudi v Sloveniji in sicer v spletni trgovini izpadanje las s katero imajo uporabniki pozitivne izkušnje.

Comments are closed.