Zakaj oglaševati preko interneta?

outdoor-1164588-mVsak podjetnik se dan danes zagotovo zaveda, da velik del poslovanja predstavlja marketing. V času ko konkurenca ne počiva je brez oglaševanja skorajda nemogoče dodobra iztržiti nek proizvod oz. storitev. Na trgu obstaja veliko marketinških kanalov kot so; oglaševanje preko televizije, oglaševanje preko radia, oglaševanje na reklamnih panojih, oglaševanje v tiskanih medijih, in še bi lahko naštevali. V modernem času kot je danes imamo informacije na dosegu dlani, zato številni iščejo informacije kar preko internetnih iskalnikov.

Zagotovo je eden izmed največjih Google, ki v Sloveniji pokriva kar 85% tržni delež. Zakaj torej bi se odpravljali v trafiko po revijo in poiskali kdo prodaja avtomobile če pa je naša informacija oddaljena le klik stran. Google nam danes postreže z vsemi informacijami ki jih povprečen človek potrebuje, kaj ne? Google uporablja zapletene algoritme, s katerimi določi katera spletna stran se bo prikazala na prvem mestu, ko bo nekdo sprožil iskanje. Ker je na medmrežju danes že poplava spletnih strani, je le mala verjetnost da bo neka nova spletna stran prikazana na prvi strani Googlovega iskalnika. Prav v ta namen pa je Google razvil najnaprednejše digitalno oglaševanje, ki omogoča najboljše pozicije spletnih strani.

S tem boste na spletno stran pridobili nove uporabnike, ki jih zanima točno to kar ponuja vaše podjetje. Namreč prav to je ena izmed največjih prednosti, saj boste vi povedali kakšni ciljni publiki bi radi prikazovali oglase. Poleg tega pa sami določite koliko denarja mesečno ste pripravljeni nameniti za oglaševanje. Da to ni tako kot oglas v tedenski reviji, ki stane 300€ in nikoli ne veste koliko strank ste dejansko pridobili od oglasa. Google oglasi so izdelani tako da pritegnejo kupce s pravimi informacijami. Oglaševanje ni bilo še nikoli bolj preprosto, ne čakajte da vas prehiti konkurenca saj dandanes že vsi oglašujejo preko spleta.

Comments are closed.