Vam pisanje besedil za vašo spletno stran povzroča sive lase?

pisanje besedilVsebina na vaši spletni strani je bolj pomembna kot si mislite. Veliko lastnikov spletnih strani se namreč ne zaveda, da lahko pisanje besedil na podlagi ključnih besed bistveno vpliva na boljše organske zadetke v spletnih iskalnikih in zato ta dejavnost postaja čedalje bolj pomemben del SEO optimizacije spletnih strani.

Pisanje besedil običajno pustimo za konec projekta. Na spletni strani je običajno vsem najprej pomemben dizajn in izgled, vsebino pa bomo že dodali na koncu, si mislite. Ta vsebina se pa na koncu noče in noče napisat, zato imate na novi spletni strani kar nekaj zavihkov »v nastajanju«, prazne strani ali pa imate namesto atraktivnih opisov suhoparne odstavke, ki ne vsebujejo niti ene ključne besede, relevantne za vašo storitev ali izdelek. Morda ste v začetku še nekoliko zagnani in vam uspe napisati blogovski zapis ali dva, potem pa vam zmanjka časa in vaše »najnovejše novice« imajo datum iz leta 2013. Vam je zgodba kaj znana? S takimi in podobnimi zagatami se srečuje večina novodobnih lastnikov spletnih strani in trgovin.

Pisanje besedil je ključnega pomena za vašo spletno stran, če želite preživeti in izstopati na prenasičenem spletnem tržišču. Besedila morajo biti dovolj intrigantna za ciljnega bralca, da si bo od vas želel več in se bo k vam vračal po nove informacije, hkrati pa morajo zadovoljiti kompleksne spletne algoritme (pajke), ki v ozadju indeksirajo in raziskujejo, kaj vaša spletna stran sploh ponuja: to sklepajo na podlagi ključnih besed, ki jih uporabite v besedilih, tagih, opisih slik, url-jih, itd. To seveda ne pomeni, da morate zdaj v vsakem besedilu čim večkrat napisati ključno besedo ali besedno zvezo, temveč je potrebno ubrati pravilno razmerje med gostoto ključnih besed in dolžino prispevka. Seveda pa je pri tem potrebno tudi izbrati pravilne ključne besede!

Pisanje besedil za vašo spletno stran je kot tek na dolge proge. Rezultati se ne bodo poznali takoj, vendar vam bo kakovostna vsebina na dolgi rok prinesla višje iskane rezultate in več ciljnih obiskovalcev. Tega pa si verjetno najbolj želite, mar ne? Prepustite pisanje besedil profesionalnim piscem, vi pa se tisti čas posvetite stvarem, ki jih najbolj obvladate!

Comments are closed.