Parfumi: kaj je kupcem najpomembnejše pri nakupu?

perfumes-1092391-mVprašanje se vam lahko sprva zdi precej banalno, saj bi pomislili, da je seveda pri nakupu parfumov vsakemu najbolj pomemben vonj, a očitno ni tako. Po zadnjih raziskavah so namreč ugotovili, da vonj parfumov pravzaprav igra zelo majhno vlogo pri nakupu le-tega. Omenjena trditev je omejena le na ženske, saj so raziskavo izvedli le med njimi, kar vsaka druga ženska pa je odgovorila, da ji je pri nakupu parfumov najpomembnejša znamka le-teh.

Parfumi so tako pravzaprav le proizvodi in sredstva s katerim se modne hiše poslužujejo večje prodaje izdelka. Med parfumi, ki imajo največ privržencev še vedno vodi legendarni Chanel no.5, na lestvici pa mu sicer sledi še več modnih hiš. Je že res, da se pri tem, ko ženske nakupujejo parfume osredotočijo na vonj, a na koncu naj bi bila za nakup vedno odločilna blagovna znamka. Parfumi torej za nekatere le niso dišave s katerimi se olepotičijo ampak predvsem ime, ki ga nosijo.

Kako pa pravilno uprabiti parfume? Že Coco Chanel je rekla, da je parfume najbolje nanašati na tiste predele, kjer bi radi, da vas poljubijo. Parfumi naj bi bili res naneseni na omenjene predele, tako da je očitno Coco vedela o čem govori, ko je izjavila omenjeno trditev. Parfumi so tako dandanes najpogosteje nanešeni na vrat, dekolte ter za ušesa, kar je prav, saj naj bi ga po mnenju strokovnjakov nanašali na tople predele našega telesa, kar vključuje ravno omenjene in pa sklepe. Parfume lahko sicer nanesemo kamor želimo, razlika je namreč opazna le v obstojnosti. Če so torej parfumi naneseni na hladen predel telesa, npr. na komolec, bo vonj parfuma tam  hitreje izpuhtel, medtem ko se na toplejših delih našega telesa obdrži dalj časa. Če si torej želite svoje parfume izkoristiti v kar največji meri, jih ne nanašajte na nepotrebne predele ampak se ravnajte po zgornjem nasvetu – menda je Coco že vedela o čem govori, saj je njen parfum vendarle še vedno najbolj prodajan parfum vseh časov.

Comments are closed.