Poker

Poker je ena izmed najbolj priljubljenih iger s kartami. Igra se v več različicah, a so vsem skupna osnovna pravila le potek igre se v nekaterih delih nekoliko razlikuje in s tem tudi taktike igranja.

Mnogi imajo poker še za eno igro na srečo, kot je na primer ruleta ali blackjack, vendar ni čisto tako. Seveda svojo vlogo odigra tudi sreča, vendar lahko pri pokru z ustrezno količino znanja, zmožnosti logičnega razmišljanja in taktičnega igranja zelo povečamo možnosti za zmago. Na to temo so napisane mnoge knjige, obstajajo pa tudi specializirane spletne strani.

Dokaz, da poker ni samo igra na srečo je tudi to, da najboljši igralci na svetu poker igrajo profesionalno, nekateri živijo samo od dobitkov, mnogi pa imajo sponzorske pogodbe z lastniki kazinojev in spletih poker igralnic. Z naraščanjem priljubljenosti pokra se veče tudi zanimanje medijev za to igro in tekmovanja na navišji ravni se pogosto prenašajo po televizijskih kanalih.

Omenili smo že spletne igralnice pokra, ki v zadnjem času močno pridobivajo na svoji popularnosti. V splošnem gre za tehnološke platforme, kamor naložimo denar, nato pa z njim igramo poker v virtualnem okolju, vendar z pravim denarjem in imamo s tem seveda tudi možnost pravih dobitkov. Tak način igre je seveda zelo praktičen, saj lahko igramo od doma ali pa od kjerkoli na svetu, kjer lahko dobimo povezavo do interneta.

Poker je zelo priljubljen tudi zato, ker je v osnovi preprosta igra in za njeno igranje ne potrebujemo veliko opreme. Pravzaprav potrebujemo le paket igralnih kart, mizo in žetone. V specializiranih trgovinah so vam na voljo posebni poker seti, ki pravzaprav vsebujejo vse, kar potrebujete za igro in so zapakirani v ličnem kovčku, tako da lahko poker zaigrate kjerkoli in s komerkoli. Poleg setov se pogosto uporabljajo tudi posebne poker mize, ki so prevlečene s posebno podlago, ki omogoča lepše drsenje kart.

Ker je poker zelo priljubljena igra, opremo prodaja vedno več trgovin, a ta oprema pogosto ne dosega sprejemljive stopnje kvalitete in nam s tem onemogoča prijetno in kakovostno igranje, zato vam priporočamo, da si ogledate ponudbo spletne trgovine PokerDama.si, s katero imamo sami zelo dobre izkušnje.

Comments are closed.