Nega obraza med poletjem

1421979_outdoor_fashion_stunning_closeup_winter_portrait_Poletje je pred vrati in vroče sonce že veselo pripeka, zato je prava nega obraza zelo pomembna za zdrav videz kože. Vsakodnevno je potrebno na obraz nanesti zaščitno UV kremo ali se zaščititi z oblačili in pokrivalom s širokimi krajci, da se uspešno skrijemo pred škodljivimi vplivi UV žarkov.

Zadnje raziskave so pokazale, da tudi oblačila in pokrivala ne blokirajo uspešno vseh UV žarkov, zato je na tržišču moč najti posebna oblačila in pokrivala, ki imajo boljšo UV zaščito kot običajna oblačila. Nega obraza je običajno na prvem mestu, saj je obraz nepokrit in najbolj na udaru. Pred soncem ga je potrebno zaščititi s kvalitetno UV zaščito, ki nudi tudi vlaženje kože, da se koža ne izsuši. Visoke temperature in suh zrak, na morju pa še slana voda so dejavniki, s katerimi se srečujemo v vročih poletnih dneh, zato moramo poskrbeti za vlaženje kože. Na trgu je ogromno preparatov in krem, ki nam pri tem pomagajo, pomembno pa je tudi ohranjati primerno hidracijo telesa in spiti veliko tekočine. S tem vlažimo telo tudi od znotraj.

Po celodnevnih aktivnostih na prostem na dopustu ali v pisarnah v službi, je potrebno zvečer kožo dobro umiti in odstraniti odmrle celice ter vso umazanijo, ki se je čez dan ujela nanjo. Uporabite lahko samo vodo, ali pa ji dodate čistilno mleko ter kožo nežno podrgnite in umijete. Po temeljitem čiščenju je potrebno kožo namazati z vlažilno ali hidratantno kremo, ter jo tako pripraviti na nove podvige.

Nega obraza je lahko tudi popolnoma naravna – umivanje z vodo in mazanje z naravnimi olji ali drugimi naravnimi preparati lahko doseže popolnoma enak učinek, kot uporaba modernih kozmetičnih pripomočkov. Za kaj se boste odločili, pa je popolnoma na vaša izbira.

Negovan in lep obraz je odsev tega, kdo smo in kaj želimo biti, zato je pomembno kako dobro skrbimo zase. Nega obraza je tako ključen element človekovega izgleda, saj je obraz tisti, ki ga najprej opazimo na človeku.

Comments are closed.