Ali je spletno gostovanje pomembno?

1398483_3d_illustration_of_computer_technologies__concept_server_station

Ali je spletno gostovanje pomembno? Na to vprašanje je zelo enostavno odgovoriti, kajti pri spletnem poslovanju je spletno gostovanje ena izmed najbolj pomembnih dejavnost, ki lahko bistveno pripomore ali pa škoduje vašemu poslovanju. Predstavljajte si, da je vaš dnevni in mesečni prihodek odvisen od vaše spletne strani, ki generira neko prodajo.

Zdaj si pa predstavljajte kako boste pridobili to prodajo, če bo vaša spletna stran nedosegljiva potencialnim kupcem. Najbrž vam je takoj bolj jasno, zakaj je ta storitev tako pomembna in zakaj morate paziti katerega ponudnika boste izbrali. Sama storitev je mogoče podobna od uporabnika do uporabnika, a pri tako strokovnih storitvah je velika razlika v malenkostih na katere sprva ne date takšne pozornosti in se vam ne zdijo tako zelo pomembne. Varnost samega spletnega mesta se lahko zelo izboljša, če vaš ponudnik dela redne varnostne kopije in skrbi za samo zdravje strežnikov in tako minimizira možnosti izpada in raznoraznih neprijetnih izgub.

Poleg samih varnostnih kopij je izjemno pomembno tudi kako se pri vašemu ponudniku spletnega gostovanja odzivajo na uporabniško pomoč ali t.i. support. Velika večina uporabnikov o podpori ne razmišilja in pri samemu nakupu ne posvetijo dovolj pozornosti o sami odzivnosti in prijaznosti te službe. Če ste strokovnjak na tem področju in so vam spletne strani znane ter vam je jasno delovanje le teh, potem se strinjam, da podpora niti ni tako pomembna, kajti več ali manj boste že sami vedeli kako stvari popraviti ali spremeniti, da bo le delovalo. Če pa se s spletnimi stranmi ne ukvarjate in vam to področje niti ni tako domače, potem pa vsekakor morate poiskati gostovanje, ki slovi po svoji prijaznosti in ustrežljivosti do svojih strank, še posebej tistim, ki nimajo predhodnega znanja in so jim te stvari tuje.

Najbrž se strinjate, da izkušen uporabnik ne potrebuje toliko pomoči kot novinec in da bo vsekakor imel novinec malce več težav. Zatorej ne zapostavljajte teh dveh kriterijev pri izbiranju vaše storitve, ker vam bo na dolgi rok žal.

Comments are closed.