Ste prejeli darilo, ki vam ni bilo všeč? Kaj sedaj?

1413063_golden_present_jewellery_box_with_bow_isolated

Zagotovo se je vsem med nami že kdaj zgodilo, da smo prejeli darilo, ki nam ni bilo všeč. Lahko, da je bilo napačne barve, preveliko ali premajhno ali pa povsem zgrešeno z našimi željami in interesi. Kaj storiti v tem primeru in kako se odzvati?

1. Zahvala tistemu, ki vam ga je podaril.
Ne glede na to, ali vam je bilo darilo všeč ali ne, se ob prejemu najprej lepo zahvalite. Če vam je bilo izročeno osebno, to naredite takoj, če pa ga niste prejeli osebno, pa to storite čim prej (telefonski klic, e-pošta, čestitka z zahvalo). Oseba, ki vam ga je podarila, je v nakup vložila svoj trud, čas in denar, zato se spodobi, da pokažemo, da to cenimo, četudi nam podarjeni predmet ni najbolj všeč.

2. Ste prepričani, da vam darilo ni všeč?

Velikokrat šele čez čas ugotovimo pravo uporabnost in vrednost darila. Če ste dobili nove tekaške copate, pa še ne tečete, lahko z njimi vseeno odtečete nekaj kilometrov. Mogoče boste ugotovili, da vam tek ugaja in da je to pravi šport za vas. Podobnih primerov je ogromno in bi jih lahko naštevali do neskončnosti. Predlagamo vam, da ne obupate že prvi dan ampak premislite, kako bi vam darilo lahko koristilo.

3. Gotofo je – darilo mi res ni všeč!

V primeru, da pridete do spoznanja, da vam prejeto res ne ustreza, to na lep način razložite osebi, ki vam ga je podarila. Pojasnite ji, da to darilo ni za vas in vprašajte, ali bi ga lahko vrnili v trgovino ter si izbrali novega. Večina trgovin omogoča vračilo izdelkov, za dobropis pa si lahko vedno izberete darilo, ki si ga resnično želite. Če vam bo celoten postopek od razlage, da želite kaj drugega do uspešne menjave za darilo, ki si ga želite, uspel, bosta na koncu zadovoljna oba.

Comments are closed.