Očistimo kuhinjo s pomočjo limon

Zaradi naše vse večje ozaveščenosti o škodljivosti različnih čistil, se vedno več ljudi sprašuje, kakšne so alternative agresivnim in tudi dragim čistilom za kuhinjo.  Rešitev je pravzaprav preprosta, le ozrti se moramo v dobo naših babic, ko kemični koncerni še niso obstajali, kuhinje pa so bile vseeno čiste. Danes vam bomo predstavili načine kako očistiti kuhinjo s pomočjo limoninega soka.

Kuhinjsko korito
Ker je v kuhinjskem koritu nenehno prisotna vlaga, je to odličen kraj za razvoj bakterij. Čistilo si lahko izdelamo iz soli in limoninega soka, ki ju zmešamo v razmerju, da je gostota podobna pasti za zobe. Nato čistilo nanesemo na lijak, nežno podrgnemo in nato dobro speremo z tekočo vodo. Čistilo odstanjuje tudi rjo.

Ostanki hrane
Če ostanke hrane predolgo pustimo v posodi, se smrad zažre v material in tako umazanijo je zelo težko odstraniti.  Smradu se lahko preprosto znebimo, če razrežemo limono, jo damo v posodo in nato vse skupaj močno premečkamo in zdrgnemo, da sok iz sten izsesa smrad. Nato posodo speremo z vodo.

Pomivalec posod
Pomivalec posod je zelo koristna naprava, saj nam prihrani pomivanje posod po vsakem kosilu in ta čas lahko koristneje porabimo. Vendar pa se s časom tudi pomivalec umaže in treba ga je očistiti. Ostankov hrane in detergenta se lahko znebimo, če umazane površine podrgnemo z na pol prerezano limono.

Okna
Okna so prava nadloga za čiščenje, posebej v kuhinji, kjer jih je zaradi mastnih madežev še težje očistiti. Preprost recept za čistilo je: dve žlici limoninega soka razrečimo pol skodelice kisa s pribljižno pol litra tople vode. 

Comments are closed.