Športni ribolov

Športni ribolov je drugi izraz za rekreacijski ribolov in gre za priljubljeno prostočasno aktivnost. Pri športnem ribolovu se tako lovi ribe za zabavo in užitek ali pa z namenom tekmovanja. To ga tudi loči od gospodarskega ribolova, katerega namen je ustvarjati dobiček z ribolovom.

Osnovna oprema za športni ribolov

Najbolj osnovni element opreme za športni ribolov je ribiška palica, ki mora biti čim bolj kvalitetna in primerna za vrsto ribolova, ki jo prakticiramo. Prav tako pomembni pa so tudi rola (kolesce), ki nam lahko ribolov močno olajša, najlon (laks), trnki in pa primerna vaba za ribe. Vaba je lahko umetna ali naravna, nekateri ribiči pa si umetno vabo radi delajo kar sami. Prav tako pa k obvezni opremi spadajo tudi uteži in plovci. Sicer se lahko seznam obvezne opreme spreminja glede na vrsto ribolova (muharjenje, talni ribolov, krapolov, …), a zgoraj našteti elementi so pri vseh različnih vrstah ribolova nujni.

Dodatna oprema za športni ribolov

Ribolov pa je aktivnost, ki poteka dalj časa, zato je potrebno ob tem poskrbeti tudi za svoje udobje. Zaradi tega je stol eden bolj pomembnih dodatnih elementov, prav tako pa si je dobro omisliti tudi torbo za shranjevanje vsega drobnega materiala, ki je pri ribolovu potreben.

Comments are closed.