Uredite predsobo z elegantnim pohištvom

Predsoba je prvi prostor, v katerega vstopimo ob prihodu v naš dom. Prav zato je zelo pomembno, da je predsoba urejena, čista in opremljena na način, ki nam je všeč. V tem članku smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako se lotiti opreme predsobe.

Izbira barve pohištva

Na izbiro barve pohištva vpliva več dejavnikov. V primeru, da je naravne svetlobe v prostoru malo, predlagamo, da si izberete pohištvo svetlejših barv, ki bo prostor poživilo in ga vizualno povečalo. Prav tako je uporaba svetlih tonov priporočljiva za manjše prostore. V primeru, da imate veliko in svetlo predsobo, lahko izberete temnejše pohištvo, ki bo v prostor prineslo nekaj kontrasta.

Kakovost pohištva

Pri izbiri moramo paziti na kakovost pohištva, saj je v predsobi pogosto prisotna vlaga, frekvenca uporabe predsobe pa je običajno velika (vsakič, ko pridemo domov oziroma od doma odhajamo). Priporočljivo je, da je pohištva postavljeno na plastične nogice, ki ščitijo elemente pred vlago. Za večje udobje pri uporabi je mogoče smiselno izbrati tudi takšno pohištvo, ki ponuja mehko zapiranje vrat in predalov.

Izbira elementov

Sama izbira elementov je odvisna predvsem od tega, koliko prostora nam je na voljo. Običajno je predsoba sestavljena iz 5 elementov: obešalne stene oziroma obešalnika, kamor lahko odložimo plašče, visoke omare, kamor lahko pospravimo plašče, ko jih dalj časa ne potrebujemo, komode, v kateri imamo shranjenje čevlje, ogledala, da lahko pred odhodom še enkrat preverimo, kako izgledamo, ter sedeža, na katerega se lahko usedemo pri obuvanju.

Kje kupiti?

Dandanes je ponudba pohištva na trgu zares velika, prav tako nam je na voljo ogromno večjih in manjših trgovin s pohištvom. Da prihranimo čas, je smiselno, da si pred obiskom trgovin ponudbo ogledamo na spletu in vsaj na grobo izberemo, kaj nam je všeč.

Comments are closed.