Pohištvo za jedilnico

Le s pravim pohištvom lahko pričaramo pravo vzdušje v naši jedilnici. Gre za pomemben prostor, saj v njem preživimo veliko časa. Poleg tega ga uporabljamo za druženje s prijatelji ter v njej uživamo v obrokih z našimi družinskimi člani. Kako torej opremiti jedilnico, da bo udobna, topla in prijetna za bivanje?

Miza Eldon

Miza Eldon

Prvo pravilo je vsekakor to, da moramo pri izbiri opreme gledati predvsem na kakovost in šele drugotno na ceno. Začetna investicija je sicer res lahko nekoliko višja, vendar moramo računati, da bomo jedilnico uporabljali skozi daljše časovno obdobje. Tako tudi če na začetku vložimo kakšen evro več, strošek uporabe pohištva prepračunan na dan uporabe vseeno ne bo visok. Zakaj moramo izbrati kvalitetno pohištvo? Ker bomo v nasprotnem primeru dobili stole, ki so neudobni, mizo, ki nas bo vsakodnevno nervirala z majanjem, vse skupaj pa se bo tudi zelo hitro obrabilo in uničilo in ponovno bomo na začetku. Rek, da nismo dovolj bogati, da bi kupovali poceni, vsekakor drži.

Kako torej izbrati prave stole za jedilnico? Ponudba na trgu je zares velika. Imamo lesene stole, kovinske stole, tapicirani so v različne materiale in različnih barv. Prvo pravilo pri izbiri naj bo trdnost stola. Stol, ki se že v trgovini maje in ni stabilen, bo skozi čas postal le še slabši in slabši. Poleg tega moramo paziti tudi na to, da se stoli stilsko ujemajo z ostalimi kosi pohištva v prostoru, da bo jedilnica izgledala harmonično in urejeno. Izbiro stolov za jedilnico si lahko ogledate na spletni strani Mega Pohištvo.

Pri izbiri mize moramo paziti tudi na dimenzijo. Prevelika miza nam bo zavzela preveč prostora in nas bo ovirala pri vsakodnevnih opravilih. Pri načrtovanju dimenzije mize moramo paziti, da je okoli nje dovolj prostora tudi za udobno namestitev stolov. Če v našem gospodinjstvu običajno biva manjše število ljudi, veliko mizo pa potrebujemo le občasno, ko nas obiščejo gosti, je smiselno izbrati tudi raztegljivo mizo, ki jo lahko prilagajamo glede na naše potrebe.

Miza Cool

Comments are closed.