Katero udarno kladivo je res dobro?

Če si tudi vi želite olajšati svoje delo pri vrtanju, je udarno kladivo prav gotovo najboljša izbira. Seveda pa je dobro vedeti tudi, katero udarno kladivo je zares dobro, ko ga kupujemo. Eden boljših je prav gotovo udarno kladivo Hitachi proizvajalca, ki je znano po tem, da jih drugi proizvajalci kar naprej kopirajo. To pa nam že veliko pove o sami kakovosti tega orodja.  Da pa bomo poleg znamke še lažje izbrali dobro udarno kladivo, pa bomo v nadaljevanju pogledali podrobnosti, ki jih ima kakovostno orodje.

Zakaj ravno udarno kladivo Hitachi?

Vsako kakovostno udarno kladivo bo zasnovano tako, da bo za uporabnika bilo čim bolj preprosto za uporabo.  Tu ne gre za ergonomsko prilagojen ročaj, ki nudi udoben oprijem vsakemu delavcu. Poleg tega bo dobro orodje imelo tudi možnost za menjavo udarnega orodja ter mehanizem za prilagajanje kota. Pri izbiri samega orodja pa moramo biti pozorni tudi na ohišje, saj bo le-to narekovalo tudi življenjsko dobo udarnega kladiva.  Slabše kot je celotno ohišje zasnovano, več možnosti je, da bo prišlo do hitrejše obrabe ali drugih nepravilnostih znotraj orodja. Konec koncev gre le za udarno kladivo, kar pomeni, da bo orodje bilo deležno velikih tresljajev in naporov. Kar pa se tiče samih tehničnih podatkov pa je dobro, da ima tako orodje vsaj 930 W nazivne moči, 3000 udarcev v eni minuti in pa da je moč udarca 10 J. Če opazimo slabše karakteristike pri drugih orodjih, predlagamo, da le-teh ne kupujete.

Hitachija posnemajo vsi

Povedali smo že, da je udarno kladivo japonskega proizvajalca eno boljših, saj ga kopirajo tudi številni drugi proizvajalci.  Že samo na Kitajskem so ljudje odkrili kar devetnajst različnih kopij enega samega takega orodja. Poglejmo pa si še, zakaj je ravno udarno kladivo tega proizvajalca tako zelo priljubljeno in seveda kako vemo, katero je dobro, ko le-tega kupujemo.

Comments are closed.