Optimizacija spletnih strani

seo-3-1241929Optimizacija strani je povezana z indeksiranjem, vas zanima kako? Vsi vodilni spletni iskalniki uporabljajo spletne pajke, kateri odkrivajo spletne strani, ki so primerne za izpis želenih rezultatov. Spletni pajki so uslužbenci na spletnih brskalnikih in »plezajo« po spletnih straneh, na katerih nato shranjujejo povezave in informacije do drugih dokumentov. Vse skupaj nato shranijo v bazo indeksiranih strani. Njihova glavna naloga tako je, da poiščejo in indeksirajo spremenjene ali popolnoma nove spletne strani. To vse izvajajo preko povezav med spletnimi dokumenti ali drugače, preko hiperpovezav. Pri tem so izjeme tiste spletne strani, ki so povezane z že indeksiranimi stranmi – te so odkrite avtomatsko, zato jih ni potrebno dodajat. Pri brskanju po spletnem mestu, upoštevajo spletni pajki številne faktorje, saj spletni iskalniki ne indeksirajo vsake spletne strani. Pomembno vlogo pri samem raziskovanju spletnega pajka, ima razdalja med korenom imenika in podstranmi, velike probleme pa tem spletnim pajkom predstavljajo spletne strani z različnimi grafičnimi vsebinami, dinamičnimi vsebinami ali »flash« datotekami.
Dejansko je optimizacija spletnih strani pomembna za vsako stran, ki želi biti vidna in katera želi biti obiskana s strani večjega števila potencialnih strank. V kolikor optimizacija ni pravilno izvedena, se lahko zgodi tudi, da je spletni iskalnik ne bo indeksiral, kar pomeni, da jo izbriše iz svojega seznama in tako ta sicer še obstaja, a žal v določenem brskalniku ni vidna. Ker pa si želite, da je vaša spletna stran pomembna v očeh spletnega iskalnika, ne boste dopustili, da bi zaradi neznanja, spletni iskalnik vašo stran kaznoval in jo izbrisal iz svojega indeksa, imamo prav?
Kljub vsem opozorilom in dejanskim primerom, ko je Google sankcioniral določene spletne strani z izbrisom iz indeksa, se še vedno najdejo posamezniki, ki se tovrstnih stvari lotevajo sami. Kljub temu, da so popolni laiki na tem področju, si upajo tvegati. Premislite malo ali je resnično bolje tvegati celotno spletno stran in posledično celoten posel, kot pa vložiti nekaj sredstev in najti strokovnjake, kateri bodo zagotovili, da bo optimizacija spletnih strani uspešno izvedena.

Comments are closed.