Na kaj paziti pri nakupu poganjalca?

leseni-poganjalec-sovaOtroci obožujejo poganjalce. Poganjalec je igrača oziroma pripomoček, ki je odličen kot pred priprava na učenje vožnje s kolesom. S poganjalcem otroci namreč najlažje uravnavajo svoje ravnotežje in s se s tem konkretno naučijo pomembnih sposobnosti, ki jim kasneje pri učenju vožnje s kolesom zelo pomagajo. Nekateri otroci skoraj ne potrebujejo dodatnih otroških kolescov pri prvi vožnji s kolesom saj se uravnavanje ravnotežja naučijo že pri uporabi poganjalca.

Na trgu je ogromno poganjalcev, ki se razlikujejo tako po videzu, materialu kot tudi po načinu uporabe. Predstavili vam bomo nekaj opornih točk, ki jih morate pred nakupom poganjalca vsekakor preučiti in se odločiti kakšen poganjalec vaš otrok potrebuje.

Poganjalci, tricikli in štirikolesni poganjalci

Glede na starost in razvoj vašega otroka, pred nakupom preučite kateri poganjalec bo vašemu otroku najprej prišel prav. Na trgu namreč obstaja množica različnih poganjalcev, ki se razlikujejo predvsem po tem kateri starostni skupin in uporabi so namenjeni. Štirikolesni poganjalci in tricikli so primerni za mlajše otroke, kot neka predpriprava na pravi poganjalec, ki izgleda kot kolo.

Material

Poganjalci se poleg na uporabnost razlikujejo tudi glede na material iz katerega so narejeni. Največkrat se na trgu pojavljajo cenejši kovinski poganjalci, ki so odlični, toda vseeno je potrebno paziti na kvaliteto, ki se zelo razlikuje glede na znamke in proizvajalce. Leseni poganjalci so v vzponu, njihova popularnost raste saj so izdelani kvalitetno, zelo trajni ter na videz izjemno privlačni. Les je pač popularen in naraven material, ki ga predvsem otroci zelo obožujejo.

Dodatne lastnosti

Pri nakupu poganjalca pazite tudi na vse dodatne lastnosti, ki jih poganjalec lahko ima ali nima. Tukaj bi izpostavili nastavitev višine sedeža, kar je zelo priročno, da bo vaš malček rastel skupaj z poganjalcem. Ne pozabite tudi na zavore, če jih potrebujete.

Predstavili smo vam nekaj ključnih točk, ki jih morate upoštevati pred nakupom poganjalca. Odločitev pa je seveda vaša.

Comments are closed.