Kako do zaslužka na internetu?

man-791049_1280Marsikdo rad govori o tem, koliko je mogoče na internetu zaslužiti, a kadar konkretno povprašate, kako do zaslužka na internetu, vam niti ne znajo odgovoriti. Vsekakor je mogoče do zaslužka priti, a večinoma to terja tudi vložek – in ta ni vedno finančni, temveč včasih terja zgolj vaš čas.
V nadaljevanju vam predstavljamo 6 spletnih priložnosti, ki jih ne gre spregledati.

Najboljši načini za zaslužek na internetu
1. Najprej omenimo spletno trgovino. Ta sicer ni najbolj idealen način za internetni zaslužek, saj terja postavitev spletne trgovine kar nekaj denarja, vložiti pa je potrebno tudi v zalogo izdelkov, ki jih nameravamo prodajati. Pri spletni trgovini torej velja, da je potrebno poskrbeti za dober začetni kapital, za izdelke, ki imajo čim več povpraševanja in seveda čim manj konkurence, poleg tega pa je treba veliko delati tudi na samem oglaševanju oziroma promociji spletne strani.
2. Izvajanje različnih del od doma. Preko spleta si lahko najdete nekatera zanimiva dela, na primer oblikovanje, pisanje besedil, lektoriranje, prevajanje in podobno. Ta dela lahko opravljate doma in na daljavo, ponujate pa jih lahko tako v Sloveniji kot strankam v tujini, pri čemer si lahko pomagate z različnimi, temu namenjenimi portali.
3. Možnost oglaševanja na spletni strani ali blogu. Če pišete blog ali imate svojo spletno stran, nanjo umestite tudi prostor za oglase, nato pa se priključite odjemu katerega od velikih spletnih sistemov oglaševanja. Obiskovalcem vaše strani oziroma bralcem bloga se bodo tako prikazovali njim zanimivi oglasi, vsak klik na oglas pa vam bo prinesel nekaj centov zaslužka. Več kot bo obiskov oziroma klikov, več lahko zaslužite.
4. Affiliate oziroma partnerski programi. Veliko spletnih trgovin ponuja možnost, da vam odstopijo del zaslužka, če izdelke prodajo s pomočjo vas. Ko se vključite v partnerski program, lahko te izdelke pomagate promovirati na svojih straneh, na družbenih omrežjih, na svojem blogu, z besedili in fotografijami na svoji spletni strani …
5. Sodelovanje v anketah in raziskavah mnenja. Na spletu lahko sodelujete pri odgovarjanju na ankete o različnih blagovnih znamkah, izdelkih in drugih mnenjih, ki jih oblikujejo razna podjetja za raziskavo trga. Za sodelovanje v vsaki anketi ste nagrajeni – včasih z izdelki, včasih z denarjem.
6. Trženje spletnega prostora. Če imate »resno« spletno stran, ki je zanimiva za oglaševalce zaradi svoje obiskanosti, potem seveda ne boste sodelovali z oglasi na klik, ki prinesejo po nekaj centov, temveč boste oglasni prostor sami tržili – ga ponujali podjetjem, ki jih zanima oglaševanje njihovih izdelkov in storitev prav pri vas. Obrnete se lahko tako na sama podjetja kot tudi na agencije, ki skrbijo za njihove medijske plane in zakupe.

Comments are closed.