7 zvezdnikov, ki so IQ test opravili z odliko

brains-1426619Številni zvezdniki so znani po svojem videzu in talentu za igranje, ne pa tudi po svoji inteligenci. Vendar se številni med njimi ponašajo zelo visokim inteligenčnim kvocient.

Še ena zadeva, ki jo redki vedo, da je kar nekaj zvezdnikov ponosnih članov Mensa društva, katerega člani so lahko le najinteligentnejši zemljani. Sedaj pa si poglejmo kateri Hollywoodski zvezniki so opravili IQ test z odliko.

Conan O’Brien

Conan O’Brien je voditelj znan predvsem po svojemu humorju, vendar se za njim skriva veliko več. Njegov IQ je kar 160. Svoje nadarjenost je pokazal že v srednji šoli, ko je zmagal s svojim spisom. Da mu je književnost pri srcu, je dokazal s študijem na univerzi Harvard iz književnosti.

Lisa Kudrow

Liso večina pozna kot Phoebe Buffy iz legendarne komične nadaljevanke Prijatelji. Čeprav v nadaljevanki ne igra prav bistre osebe, je v resnici precej bistra. Njen IQ je kar 154. Lisa ima diplomo iz znanosti, ki jo je dobila na univerzi Vassar.

Mayim Bialik

Morda se je spomnite iz kultne nadaljevanke Veliki pokovci, kjer igra nevrologinjo. Večina pa jih ne ve, da ima Mayin doktorat iz nevrologije tudi v resničnem življenju. Njen IQ je 163. Sprejeta je bila na univerzi Harvard in Yale, a se je odločila za UCLA, ker je bila bližje domu.

Steve Martin

Še en igralec, ki ga poznamo po smešnih vlogah. Skoraj nihče pa ne ve, da ima igralec magisterij iz filozofije. Čeprav je prvotno želel postati profesor, se je potem raje odločil postati igralec. Pri Stevu je IQ test pokazal kar 142.

Matt Demon

Zvezdnik številnih akcijskih filmov je prvič v filmu Dobri Will Hunting. Matt je bil sprejet na Harvard, kjer je za zadolžitev spisal scenarij za film Dobri Will Hunting, vendar študija ni nikoli končal. Njegov IQ test je pokazal odličnih 160 točk.

Ashton Kutcher

Ashtonu Kutcherju je IQ test prav tako pokazal kar 160 točk. Tega si najverjetneje nebi nikoli zamislili, če bi sklepali po njegovem liku v seriji Oh ta sedemdeseta. Njegov biokemični inženiringa se je končal predčasno, saj se je raje odločil za kariero modela. Svojo inteligenco pa je dobro izkoristil v investicijskem svetu, kjer je med drugim vlagal tudi v Skype in Airbnb

James Wood

James Wood je vsekakor razred zase, saj je njegov IQ test pokazal kar 184 točk. Kar ga uvršča na nivo Sira Isaaca Newtona in Galileo Galilea. Na univerzo M.I.T. je šel s ciljem postati očesni kirurg, vendar se je raje odločil za igralsko kariero in tako skoraj pred koncem prenehal študij.

Comments are closed.