Cenene spletne strani

http-987822-m

Kakovost je izmuzljiva reč. Medtem ko si vsi želimo, da bi imeli kar najboljše izdelke ali pa da bi prejeli kar najbolje izvedeno storitev, je na drugi strani potrebno paziti na stroške. Pomembna je celota – in ne le en vidik. In ravno na tej točki se ljudje pogosto odločamo neracionalno. Vedeti je namreč potrebno, kdaj izbrati poceni in kdaj kakovostno.

Tako je tudi pri spletnih straneh. Te so lahko zelo kakovostne, a nekemu majhnemu podjetju stran, ki jo odlikuje vrhunsko izdelana spletna stran, unikatni dizajn sedme iteracije, po meri spisan in sprogramiran CMS sistem, ter zadnji kriki HTML 5 trikov, ne bo prodala kaj prida več kot preprosta in neposredna predstavitvena stran, ki bo obiskovalcu direktno povedala, kaj se nudi. A cena bo vsekakor bistveno različna.

Na drugi strani pa večja podjetja ne morejo biti resna s preenostavno spletno stranjo, na kateri ni kaj veliko podatkov, in ki je v popolni disonanci s siceršnjo grafično podobo podjetja, tako da se obiskovalci dvakrat vprašajo ali so prišli na spletno stran pravega podjetja.

Kar je potrebno, je znati izbrati pravo kombinacijo. Ni možno imeti vsega. A po drugi strani je dejstvo, da je od cene neposredno odvisna tudi zmožnost razvijalca, da naredi boljšo ali pa preprostejšo spletno stran. Tudi on se mora znati potruditi in narediti korak več – bodisi na področju oblikovanja, tehničnih karakteristik spletne strani ali njenih funkcionalnosti – da bi lahko to naročnik upravičil skozi višjo ceno.

Stvar je torej obojestranska. Kupci ne morejo pričakovati, da bodo za poceni denar dobili vrhunsko spletno stran na ravni tistih, v katere so konkurentje vložili desetkrat več sredstev in časa. Po drugi strani pa tudi razvijalci spletnih strani ne morejo pričakovati, da bodo za podpovprečno spletno stran plačani nadpovprečno. Potrebno se je potruditi – in to z obeh strani.

Comments are closed.